GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Leeftijd speelt geen rol bij de koop van een huis

Ook op hogere leeftijd kun je nog steeds een woning kopen in de gemeente Apeldoorn. Met een goed pensioeninkomen is dit zeker mogelijk. Bij elke levensfase is het belangrijk dat de woning goed bij je past. Zijn de kinderen het huis uit en is je woning te groot? Dan kan het een goed idee zijn om naar een kleinere woning of een appartement te verhuizen. Laat je niet afschrikken door je leeftijd. Er zijn banken die speciaal voor senioren maatwerk bieden, waardoor je meer kunt lenen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. In dit artikel leggen we het je graag uit.

Een huis kopen in de laatste 10 jaar voor je pensioen

Het afsluiten van een hypotheek is eenvoudiger voor kopers die meer dan tien jaar van hun pensioen verwijderd zijn. Zodra je binnen tien jaar van je pensioendatum komt, zullen geldverstrekkers naar je pensioeninkomen vragen. Dit inkomen is waarschijnlijk lager dan je huidige inkomen, waardoor je vanaf je 57e minder kunt lenen op basis van je inkomen.

Een huis kopen, minder dan 10 jaar voor je pensioen

Omdat geldverstrekkers rekening houden met je pensioeninkomen, kun je vaak wat minder lenen. Banken kunnen ook extra eisen stellen. Een optie is om extra af te lossen voordat je met pensioen gaat. Stel dat je een hypotheek van € 250.000,- krijgt, dan kan de geldverstrekker eisen dat je minimaal € 25.000,- hebt afgelost voordat je met pensioen gaat.

Een huis kopen en je pensioen duurt nog meer dan 10 jaar

Ben je meer dan tien jaar verwijderd van je pensioendatum? Dan zijn er meer financiële mogelijkheden. De geldverstrekker baseert de maximale hypotheek op je huidige inkomen. Houd echter rekening met een mogelijke daling van je inkomen na pensionering. Je moet ook dan nog steeds in staat zijn om de maandlasten te betalen.

Wat zijn je mogelijkheden als je al met pensioen bent?

Wanneer je al pensioen ontvangt, kun je ook een woning kopen. Je moet wél aantonen dat je voldoende inkomen hebt om de maandlasten te dragen. De AOW is een vast inkomen en jouw eventueel opgebouwde pensioen ook.

Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering

Veel woningkopers kiezen ervoor om naast hun hypotheek een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit is ook mogelijk voor senioren, echter is de looptijd van de verzekering beperkt. Je kunt een overlijdensrisicoverzekering afsluiten tot je 75e jaar. Daarna vervalt de verzekering en hebben nabestaanden geen recht meer op een uitkering bij overlijden van de verzekerde.

Wil je exact weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Heb je een eigen woning, ben je op leeftijd en wil je weten wat je mogelijkheden zijn om een ander huis te kopen? Dan kunnen we een duo-afspraak maken. Eerst komt de makelaar bij je thuis voor een waardebepaling. Wanneer de makelaar nog bij jou thuis is, komt ook de financiële adviseur. Met de waarde van je huis kan de financiële adviseur exact berekenen wat je nieuwe maandlasten gaan worden bij de aankoop van een ander huis. Je kunt al je vragen stellen zodat je precies waar je aan toe bent. Deze duo-afspraak is vrijblijvend en kost je alleen een kop koffie.

We helpen je graag bij het realiseren van jouw woonplannen. Neem telefonisch contact met ons op via 055 533 29 15, stuur ons een app via +31 6 834 934 55, of vul het contactformulier in via deze link.

Overige berichten


Geweldig nieuws! | 28-08-2024

We hebben geweldig nieuws want Buurman Makelaardij is genomineerd voor de Apeldoorn Business Awards 2024 in de categorie Groothandel en...
Lees meer


Startersavond | 25-08-2024

Sta je op het punt om je eerste huis te kopen in Apeldoorn e.o. en kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je dan snel aan voor onze...
Lees meer


Zomer? Houd je huis koel! | 12-07-2024


Tijdens warme zomerdagen wil je dat je huis lekker koel blijft. Maar hoe regel je dit ? Lees snel de 13 beste tips van de...
Lees meer


Je huis verkopen in de zomervakantie? | 12-07-2024

Je huis verkopen terwijl je ontspannen op vakantie bent? Dat kan absoluut, ook al lijkt het misschien ongebruikelijk. Want wie denkt er...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ