GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Wat is een NWWI-taxatierapport?

Om een hypotheek voor je koophuis in Apeldoorn aan te vragen, moet je het laten taxeren. Zonder een NWWI-taxatierapport krijg je geen NHG-hypotheek. Er zijn twee soorten taxaties: een gevalideerde taxatie en een niet-gevalideerde taxatie. Je kunt voor beide taxaties terecht bij de taxateurs van Buurman Makelaardij.  In dit artikel beantwoorden we enkele veelvoorkomende vragen over taxaties. 

 

Welke taxatierapporten zijn er?

Voor een hypotheekaanvraag heb je een gevalideerd taxatierapport nodig. In andere situaties, zoals bij een waardebepaling of een bezwaar tegen een WOZ-beschikking, is een niet-gevalideerde taxatie voldoende. Een gevalideerde taxatie wordt uitgevoerd en gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Alle geldverstrekkers accepteren een NWWI-taxatierapport.

Wat is het NWWI?

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, afgekort als NWWI, checkt taxatierapporten van woningen die door aangesloten taxateurs zijn gemaakt. Een goede en duidelijke onderbouwing van de geschatte waarde van je huis is belangrijk voor iedereen die erbij betrokken is en zorgt ervoor dat de waarde en de risico's goed worden onderbouwd. Bijna alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een NWWI-taxatierapport. Ook voor niet NHG-financieringen is een NWWI-taxatie meestal verplicht.

 

Alleen taxateurs die aan de strenge eisen van het NWWI voldoen, zijn aangesloten. Omdat ze regelmatig worden gecontroleerd, weet je zeker dat een NWWI-taxatie van hoge kwaliteit is. Het NWWI geeft geen opdrachten aan taxateurs; je kiest zelf een taxateur. Een taxateur werkt in een vastgesteld gebied van maximaal 20 kilometer rondom je huis. Als je een NWWI-taxatierapport nodig hebt, geeft de taxateur aan het NWWI door dat hij je huis gaat taxeren. Dit kan je als consument niet zelf doen.

Waarom is een NWWI-taxatie nodig?

Het NWWI-taxatierapport bevat een uitgebreide onderbouwing en toelichting door de taxateur, evenals relevante foto's van de woning en verschillende modelwaarden die garant staan voor een hoge kwaliteit van het taxatierapport. De taxateur maakt het NWWI-taxatierapport op en verklaart op basis van zijn eigen expertise en lokale kennis de afwijking tussen de getaxeerde waarde en de door het NWWI aangeleverde modelwaarden. Daarbij worden minimaal 3 referentieobjecten toegevoegd. De rapporten worden ter beoordeling aan het NWWI voorgelegd.


Hoe waarborgt het NWWI de taxaties? 

  • Het NWWI meldt geconstateerde belangenverstrengeling aan geldverstrekkers ; 
  • Het NWWI draagt bij aan het voorkomen en opsporen van frauduleuze taxatierapporten; 
  • Het NWWI is gesprekspartner bij fraudeprojecten vanuit o.a. het Ministerie van Justitie; 
  • Het NWWI draagt bij aan een betere positionering en het imago van de taxateur in de financiële wereld; 
  • Het NWWI maakt geen prijsafspraken en wijst geen opdrachten aan taxateurs toe.

Digitale handtekening

Na controle door het NWWI ontvangt de taxateur een digitale handtekeningcode of een verbetervoorstel. De door het NWWI gecontroleerde en goedgekeurde taxatie wordt geregistreerd in een centrale database en is vervolgens voor alle betrokken partijen inzichtelijk.


Taxatierapport aanvragen

Heb jij een taxatierapport nodig in de gemeente Apeldoorn? De ervaren en NWWI-gecertificeerde taxateurs van Buurman Makelaardij verzorgen snel en vakkundig jouw (NWWI-)taxatierapport.

 

Neem contact met ons op: 
Telefoon: 055 533 29 15
WhatsApp: +31 6 834 934 55
E-mail: info@buurman.nl
Contactformulier: klik op deze link. 

Bron: NWWI 

Overige berichten


WhatsApp Kanaal: koophuizen in Apeldoorn | 16-02-2024

Blijf op een nieuwe en handige manier op de hoogte  van het nieuwste aanbod aan koophuizen in de gemeente Apeldoorn. Volg ons WhatsApp...
Lees meer


De 8 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis in Apeldoorn | 13-02-2024

Een woning kopen in Apeldoorn kan de nodige risico’s met zich meebrengen. Je doet een grote investering dus het is essentieel om...
Lees meer


Wil jij een huis kopen in 2024? | 04-01-2024

Een nieuw jaar brengt altijd veranderingen met zich mee. Voor jou als potentiële huizen koper in Apeldoorn of huiseigenaar zijn er...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ